Ce îți spune fața despre SĂNĂTATEA ta! Nu ignora semnele 2 și 3 – sunt PERICULOASE!
Scris de
Chipul tău poate spune multe despre sănătatea ta. Ne uităm mereu în oglindă, dar de câte ori ne uităm cu atenție la fața noastră? Ochii, pielea și gura – toate oferă indicii importante despre sănătatea ta. Data viitoare când mai observi roșeață, pete sau piele uscată, nu încerca să le acoperi cu machiaj – întreabă-te mai bine ce vor ele să-ți transmită despre sănătatea ta.
1. Ochii
Ochii umflați sunt așa din cauza lipsei somnului, de obicei, dar pot fi cauzați și de dietă. Dacă dormi suficient, dar încă ai pungi sub ochi, în dieta ta poate să fie prea mult sodiu. Poate că ai intoleranță la produsele lactate și la cereale – nu le mai consuma pentru o vreme și vezi dacă arăți mai bine. Și alcoolul poate cauza ochi umflați.
2. Roșeața
Există diverse tipuri de iritații care pot să-ți apară pe față. Dacă vreuna persistă pentru mai mult de o săptămână, ar trebui să mergi la medic. O iritație în zona pomeților poate fi un indicator al bolii autoimune numită lupus, iar acneea rozacee poate fi cauzată de consumul excesiv de alcool.
3. Pielea uscată
Pielea uscată e cauzată de deshidratare care apare de obicei iarna sau după un duș fierbinte. Dacă pielea ta este mereu uscată, s-ar putea să nu bei suficientă apă. Poate fi și un semn de alergie, hipotiroidism sau diabet.
4. Pete galbene în jurul ochilor
Acestea sunt leziuni pline de colesterol și sunt inofensive. Pot chiar să fie înlăturate dacă sunt neplăcute la vedere. Totuși, ele au legătură cu bolile de inimă. Cei care au pete galbene în jurul ochilor au șanse mai mari să facă infarct în următoarele decade.
5. Părul excesiv
O cantitate neobișnuită de păr pe față sau gât poate fi un semn al sindromului ovarului polichistic. Acesta poate cauza infertilitate sau ciclu neregulat. Dacă ai mult păr pe față, piept, stomac sau mâini, discută cu medicul tău.
6. Riduri
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, apariția ridurilor e inevitabilă, dar anumiți factori din stilul de viață le pot înrăutăți. Principalii vinovați sunt fumatul și expunerea excesivă la soare, așa că asigură-te că folosești cremă de protecție solară și hidratează-te zilnic. Deshidratarea poate cauza și ea riduri premature, deci bea multă apă. Mai mult, niște cercetări noi au arătat că există o legătură între riduri și sănătatea oaselor femeilor. Cu cât sunt ridurile mai profunde, cu atât e mai mare riscul unei densități osoase scăzute.
7. Buze crăpate
Buzele crăpate sunt normale – mai ales iarna. Poți folosi balsam de buze pentru a remedia situația sau poți folosi ulei de cocos pentru a le păstra suple și hidratate. Dacă ai permanent buzele crăpate, poate că ești deshidratată sau ai alergie la un produs pe care îl folosești. Ar putea fi de asemenea o reacție la un medicament. Dacă ai buzele crăpate pentru mai multe săptămâni sau îți cauzează disconfort, vorbește cu un medic.
Citește și Dacă NU faci acest lucru în fiecare SEARĂ, pielea ta va fi DISTRUSĂ! Evită să te confrunți cu aceste PROBLEME!
Multe persoane îşi doresc să aibă o piele curată şi frumoasă însă nu sunt deloc dispuse să facă nimic în această direcţie. Nu este nevoie să cheltui prea mulţi bani sau să te duci la tratamente complicate şi sofisticate pentru a avea un ten frumos. Este foarte important însă să ţii cont de câteva reguli esenţiale pentru prevenirea apariţiei problemelor cu tenul.
Demachierea necorespunzătoare sau lipsa acesteia poate conduce la apariția a numeroase probleme cu pielea. Iată care sunt cele mai grave astfel de probleme şi cum să te asiguri că nu te vei confrunta cu ele.
1. Prevenirea acneii
Muţi oameni trăiesc cu impresia că doar adolescenţi se confruntă cu acneea, însă acest lucru este un mit. Este foarte important să îţi speli foarte bine faţa de cel puţin 2 ori pe zi, pentru a-ţi curăța porii. Inflamarea porilor şi umplerea acestora cu praf cauzează apariţia coşurilor şi a inflamațiilor.
2. Încetineşte procesul de îmbătrânire
Pe parcursul nopţii, pielea noastră se regenerează. Astfel, este foarte important ca tenul să fie curat pe parcursul nopţii pentru ca pielea ta să se poată regenera. De asemenea, dacă te vei asigura că dormi cu un ten curat, vei evita apariţia prematură a ridurilor.
3. Hrăneşte-ţi tenul
Procesul de regenerare a pielii poate fi ajutat din exterior. După ce te-ai demachiat şi ţi-ai spălat bine faţa, aplică o loţiune tonică pe piele. Aceasta îţi va stimula circulaţia sângelui şi te va ajuta ca pielea ta să pară mai tânără şi mai luminoasă.
4. Combate alergiile
Dacă dormi fardată, facilitezi apariţia eczemelor, petelor roşii sau senzaţiei de mâncărime. Chiar dacă nu vei observa aceste lucruri pe termen scurt, pe termen lung tenul tău va avea foarte mult de suferit dacă nu îl vei curăța înainte de culcare.
5. Evită pigmentarea pielii
Probabil ai văzut cel puţin o dată anumite pete mai întunecate pe faţa altor persoane. Acestea nu apar neapărat din cauza expunerii la soare, ci şi din cauza unei curăţări deficitare a pielii.
6. Nu uita să îţi hidratezi buzele
Indiferent de cât de mult şi de bine te-ai demachia, vor rămâne particule din ruj sau luciu de buze care vor continua să deshidrateze suprafaţa acestora pe parcursul nopţii. Pentru a evita acest lucru, aplică un balsam de buze sau o cremă hidratantă pe suprafaţa acestora înainte de culcare.
7. Nu îţi mai accentua cearcănele
Studiile au demonstrat că, dacă vei adormi fardată, rişti ca pielea de sub ochi să se închidă şi mai tare la culoare, accentuându-ţi astfel cearcănele şi pungile de sub ochi.
8. Evită căderea genelor
Dormitul cu rimel sau gene false aplicate nu va face decât să îţi umfle şi irite pleoapele şi să îţi îngreuneze genele, astfel că există un risc foarte mare ca acestea să se subţieze şi să cadă foarte uşor.